hier lees je alles over glasvezel
Persbericht


Hattem en Heerde op glasvezel?

Met de uitzending op TV Hattem is de werkgroep "Hattem en Heerde op glasvezel" officieel van start gegaan. De initiatiefgroep wil dat na steden als Nijmegen, Leusden, Zeewolde ook Hattem, Heerde en Wapenveld glasvezel krijgt. De reacties van abonnees uit steden waar inmiddels glasvezel ligt, zijn enthousiast.

Initiatiefgroep 'Hattem en Heerde op glasvezel'
De initiatiefgroep 'Hattem en Heerde op glasvezel' bestaat uit een aantal vertegenwoordigers van de HAVO, RTV-Hattem, bedrijven, scholen, verenigingen en gewoon erg enthousiaste burgers.
Binnenkort maakt u kennis met deze groep. Zij benaderden Glashart, het bedrijf dat het glasvezelnetwerk zal aanleggen en exploiteren.

Wat is glasvezel?
Glasvezel werd tot nu toe alleen gebruikt om bedrijven en instellingen met veel dataverkeer onderling te verbinden, maar wordt sinds kort ook bij consumenten tot in de meterkast aangelegd. Voor zeer lage tarieven hebben zij supersnel internet (sneller dan het snelste ADSL en kabelabonnementen), vele tientallen tv- en radio-zenders, en goedkope telefonie. Daarnaast biedt glasvezel diverse andere mogelijkheden, zoals beeldcommunicatie, dorps-tv of kerk-tv.

Open netwerk
Het glasvezelnetwerk van Glashart is een open netwerk. Dat houdt in dat alle service providers welkom zijn op het glasvezelnetwerk. U bepaalt zelf bij welke provider u diensten wilt afnemen. Omdat u uit meerderde providers kunt kiezen, zullen de service providers extra hun best doen om u als klant te verwelkomen en te houden. Dit is van invloed op het dienstenaanbod, de prijs en de service. In een open netwerk, zoals het netwerk van Glashart, mogen de bewoners zelf ook over het netwerk uitzenden. Hierdoor zijn lokale initiatieven op het gebied van zorg, onderwijs, cultuur en sport mogelijk. Bevalt u het huidige abonnement of de huidige aanbieder niet? Met dit initiatief wordt u straks een keuze en concurrerende aanbiedingen geboden!

Hoe nu verder?
De initiatiefgroep gaat vanaf maart (dit is april geworden) samen met Glashart verkennen of er voldoende belangstelling is voor dit initiatief.  Zodra er voldoende belangstelling is, zal Glashart overgaan tot de aanleg van het glasvezelnetwerk. Door middel van advertenties, een informatiekrant en informatiebijeenkomsten wordt de belangstelling gepeild. Houd de brievenbus goed in de gaten. Wij zijn erg nieuwsgierig naar de reactie van bewoners van Hattem en Heerde!

Disclaimer
Welkom op Hattemnet
hattemopglasvezel
hattemopglasvezel