Disclaimer
Welkom op Hattemnet
hattemopglasvezel
hattemopglasvezel
Hoe sluit ik een Ziggo settopbox aan?
Bij het aansluiten van de losse DVB-c decoder van Ziggo op uw Lijbrandt aansluiting, heeft u een voedingskabel, twee coax kabels en een scart- of HDMI-kabel nodig.

Volg onderstaande 8 stappen:
1. Sluit een coax kabel aan op de F-connector van uw Lijbrandt glasvezelmodem.
2. Sluit het andere eind aan op de coax ingang van de Ziggo settopbox.
3. Sluit de andere coax kabel aan op de coax uitgang van de Ziggo settopbox.
4. Sluit deze kabel in de coax antenne ingang van uw TV. Nu kunt u het analoge signaal op uw TV ontvangen.
5. Sluit nu de scart kabel aan op de scart uitgang van uw Ziggo settopbox.
6. Sluit het andere eind van de scart kabel aan op de scart ingang van uw TV. Nu heeft u kabels voor het ontvangen van het DVB-c signaal aangesloten. De stappen 5 en 6 zijn ook van toepassing op HDMI.
7. Sluit als laatste de voedingskabel aan op de Ziggo Settopbox.
8. Nu kunt u via de TV de instellingen voor het DVB-c signaal op de settopbox invoeren door de instructies op het scherm te volgen.

Voor de juiste instellingen vult u de volgende gegevens in:
a. Frequentie: 304Mhz (vaak in te vullen als 304000(khz)
b. Aantal symbolen: 6875 (op sommige ontvangers 68750)
c. Het netwerk ID: Dit verschilt per regio. Deze gegevens vindt u hier (Hattem/Heerde/Wapenveld nog geen eigen ID  nu die van Deventer gebruiken 7461)

Bij TVs met een ingebouwde DVB-c ontvanger, heeft u geen scart kabels nodig. U sluit de coax kabel aan op de reguliere wijze (zie stap 1 en 2). Daarna volgt u de instructies op het scherm voor het invoeren van de instellingen (zie stap 8).

Deze informatie is afkomstig van Lijbrandt, maar kan ook gebruikt worden voor de andere providers die het signaal betrekken van glashartmedia zoals Solcon en Kickxl.
Ik wil nog opmerken dat het kaartje uit de ontvanger moet.
                       Op deze pagina wat nuttige informatie over randapparatuur.

Wij als initiatiefgroep hebben een vraag gesteld aan Lijbrandt, wat het kastje in de meterkast nu eigenlijk is (Solcon en Kickxl gebruiken het zelfde kastje)

mijnheer/mevrouw,

Op de inloopavond in Hattem van vorige week zag ik de modem van Lijbrandt liggen in uw stand. Omdat ik een abonnement heb afgesloten bij Lijbrandt wil ik hier graag het volgende over weten:

1. is de modem van Lijbrandt tegelijk een router en geeft deze ook een draadloze verbinding of moet ik zelf een router kopen?
2. de 4 uitgangen geven deze een snelheid van 100/1000 ?

Verder zou ik willen weten of Lijbrandt ook de mogelijkheid heeft (of hier aan werkt) om met een mobiele telefoon over internet (wifi) te bellen e.e.a. zoals de Fritzbox ook kent.Hartelijk dank voor uw e-mail waarin u een aantal vragen stelt wat betreft het modem.
Het modem wat geleverd wordt door Lijbrandt is niet tegelijk een router en daarmee ook niet draadloos. Als u gebruik wilt maken van draadloos internet dient u inderdaad een router aan te schaffen.
Het modem van Lijbrandt heeft maar n poort voor het internet. De snelheid die hier uit komt hangt af van de snelheid die u aanvraagt bij uw pakket van Lijbrandt.
Het gebruik van wi-fi is mogelijk via uw smartphone. Of het bellen via uw smartphone werkt wanneer u gebruik maakt van wi-fi kunnen wij niet garanderen en bieden wij ook geen verdere ondersteuning voor aan.
Wij vertrouwen erop u voldoende genformeerd te hebben.

De ziggo ontvanger op uw nieuwe glasvezel aansluiting gebruiken